Oorkaarstherapie

Oorkaarstherapie met hoofd- en nekmassage

Niet geschikt voor mensen met epilepsie en geperforeerd trommelvlies of buisjes


Zachte massage van hoofd- hals- nekgebied en reflexmassage van oren met aansluitend het plaatsen van de oorkaarsen.


Oorkaarsen worden met succes gebruikt  bij verschillende problemen van hoofd en hals en kunnen helpen bij:

* Verwijderen van oorstoppen, Losmaken van oorsmeer.

* Drukcompensatie in geval van hoofdpijn en migraine.

* Activeren van lokale bloedcirculatie.

* Coördinatie hersenhemisferen.

* Oorsuizingen, oorpijn, oordruk

* Ziekte van Ménière

* Neus- , oor- en keelontstekingen

* Sinusitis


Oorkaarsen behandeling

 

Een Oorkaarsen behandeling geeft U een diep rustgevend gevoel. Geniet van het zachte knisperende geluid van deze oorkaarsen behandeling. Wij maken gebruik van de Originele  Hopi oorkaarsen van Biosun
Behandeling:


Tijdens de behandeling ligt de cliënt in zijligging op een massagetafel, warm toegedekt om afkoeling te voorkomen. We beginnen steeds met een oorreflex massage. Met de oor reflexzone massage kan de eigen werking van ieder orgaan ondersteund worden. Op en rond de oorschelp liggen refexzones en acupunctuurpunten, die door de massage gestimuleerd worden. Hierdoor wordt ook het regeneratie proces in O.A het bindweefsel geprikkeld. de circulatie van energie, bloed en lymfe zal in het gehele organisme verbeteren.

De oor Reflexzone massage kan goed worden toegepast bij vermoeidheid, spanning en bij voorbehandeling bij de oorkaars. de massage maakt het gebied rondom de oren ontvankelijker en bevorderd de werking van de oorkaars.

De oorkaars wordt aangestoken en in het oor gezet. Genieten van de kruidige geur van de planten en de honing komende uit de Indiaanse cultuur, Het zacht knisperen van de oorkaars. de verre herinneringen aan een diep vertrouwen en veiligheid worden in U weer wakker gemaakt. De oorkaars vermindert ook de subjectieve klachten in oor en hoofd gebied.

Door een lichte onderdruk (schouweffect) in de oorkaars en een trillende lucht, te wijten aan de natuurlijke beweging van de vlam, ontstaat er een lichte massage van het trommelvlies en de gehoor-gang. We verkrijgen een betere doorbloeding en er is een onmiddellijk effect op de drukregeling in het oor.


De fysieke werking:

Biosun oorkaarsen werken lichaam zuiverend. Een lichte onderdruk ( schouweffect) in de oorkaars en een trilling van de stijgende lucht te wijten aan de natuurlijke beweging van de vlam, geven een lichte massage van het trommelvlies en de gehoorgang. Hierdoor wordt de doorbloeding gestimuleerd en is er een onmiddellijk effect op de drukregeling in het oor. Dit brengt een intensief gevoel van aangename warmte teweeg en een "bevrijdend" aanvoelende drukregeling in oor- voorhoofd en bijholten gebied. Hoe verder de oorkaars opbrandt, hoe intenser, (maar niet bedreigend) het warmte gevoel zich manifesteert. deze lokale aanvoer van warmte, stimuleert de bloedsomloop,verstevigt het immuunsysteem en de zuiverende werking van het lymfesysteem. ook worden de energetische punten en refexzones gestimuleerd.

Deze lichamelijke prikkel wordt bijna onmiddellijk na het aanwenden beschreven als een weldadig gevoel, druk en pijn vermindering, vooral in hoofd en oor gebied. Spontaan kan dit ook een vrijere neus ademhaling en een beter geur vermogen tot gevolg hebben, ook bij een tot dan verstopte neus. Bovendien geeft deze ceremonie een heerlijk gevoel van ontspanning. een zeldzame gewaarwording van geluk en geborgenheid.

Onderzoekers wijzen op de weldadige "neveneffecten" van deze therapie. Namelijk het verlichten van hoofdpijn, migraine, sinusitis, neus- keel- en oorproblemen, stress, slaapstoornissen ...


De esoterische werking:

vanuit dit standpunt, verwijdert het reinigende vuur, de negatieve vibraties van de energie velden en harmoniseert de energetische status.

Zowel bij Aura's en Kirlian - fotografie is bewezen dat na een oorkaarsen - sessie de energie velden opmerkelijk verbeteren.


U kunt bij ons ook terecht voor een workshop oorkaarsen therapie

 

Het gebruik van oorkaarsen vindt zijn oorsprong bij de Hopi indianen. Het geeft een zuivering van de geest en het verdrijft de negatieve energieën bij de voorbereiding van bepaalde ceremonies. Een behandeling met Hopi oorkaarsen brengt je lichamelijk en geestelijk tot rust. De kruidige geur van johanneskruid, salie en kamille, het knisperende geluid en de warmte zorgen voor een zalig gevoel.


De Biosun  oorkaars:

Deze holle kaarsen worden met de hand gemaakt. De bestanddelen zijn volgens een oud origineel recept waarin kruiden zoals salie, kamille, johanneskruid, etherische olie en fijne honingextracten, zijn verwerkt. Binnenin de kaars zit een veiligheidsfilter.

Oorkaarstherapie

1u00

€ 50,00